Tags

, , ,

Când trompetele se pregăteau să sune anunțul marelui meci de unificare dintre Anthony Joshua și Tyson Fury, de nicăieri a apărul Deontay Wilder cu o decizie judecătorească în mână, stricând petrecerea ce era gata să înceapă și obligându-l pe Fury să intre pentru a treia oară cu el în ring. Mișcare inteligentă la urma urmelor a americanului, care, oricum i-ar fi ieșit demersul, s-ar fi ales cu buzunarele pline, în una din variante și cu ceva pumni, dar tot ar fi meritat milioanele.

Nu e prima oară când Deontay profită de un contract prost făcut, stricându-i sâmbetele lui Fury, tot el fiind cel care l-a împiedicat pe englez să boxeze în decembrie cu Agit Kabayel, după ce covidul și o accidentare le amânaseră rematchul rematchului.

Din câte spune Bob Arum, promotorul lui Tyson, deturnarea a avut succes, episodul trei englezo-american urmând să aibă loc pe 24 august, în Statele Unite, la o locație ce va fi anunțată în curând.

Orizontul megameciului Fury-Joshua se îndepărtează și din cealaltă parte, Joshua rămânând fără adversar și fiind cel mai probabil obligat să își apere una dintre centuri, în prima poziție fiind o buturugă mai mult decât periculoasă în persoana lui Oleksander Usyk, așa că în loc de un meci pentru istorie, cel mai probabil ne vom alege cu două ale orgoliilor, după care doar prin minune ne vom mai putea găsi vreodată atât de aproape de unificarea totală a centurilor de la supergrea, prima din istorie cu patru titluri.

Ultima oară când toate centurile au stat la brâul unui singur om, a fost în aprilie 2000, după victoria lui Lennox Lewis la Evander Holyfield.