Tags

, , ,

aj-stats1

O să fac în cele ce urmează câteva considerații pe marginea mega evenimentului de la sfâșitul săptămânii trecute, întâlnirea dintre fostul campion Wladimir Klitschko și speranța britanicilor la centura cu diamante, Anthony Joshua.

O gală de zile mari, incununată de un main event care nu a dezamăgit. Pumni, răsturnări de situație, knockdownuri de ambele părți și un knockout ce a echivalat cu predarea ștafetei celei mai grele dintre categorii.

Înainte de toate însă nu pot să nu remarc lipsa crasă de profesionalism a celor care au transmis gala în țara noastră, PRO TV. E incalificabil să dai banii pe gală, să umpli toată săptămâna spațiul public cu reclame dramatice pentru ca la ora meciului să difuzezi filmul Dredd și să transmiți main eventul înregistrat cu o întârziere de peste 20 de minute.

O totală lipsă de profesionalism și respect care mie îmi spune că nu ai înțeles nimic din ce înseamnă sport în direct, ca habar n-ai că un spectacol pugilistic e mult mai mult decât pumni în cap, într-o idee, că nu mai ai oameni adevărați de sport în departament.

klitschko-joshua-screengrab

În ceea ce privește meciul în sine, am rămas cu o mare nelămurire: de ce nu a forțat Klitschko după knockdown, când Joshua era vizibil instabil, cunoscându-i vulnerabilitatea? La experiența lui, nu am nici o explicație pentru lejeritatea cu care a tratat momentele și chiar reprizele de după devastatoarea directă de dreapta care a cauzat numărarea englezului.

anthony-joshua-7

Lucru bun a fost că ambii au arătat că tăria inimilor bate slăbiciunile bărbiei. Klitschko, perceput ca fricos atunci cand e lovit, nu a abuzat de clinciuri a luat ciocanele englezului și a avut o prestație care s-a ridicat la înălțimea evenimentului.

De partea cealaltă, Joshua, pornind cu dezavantajul major de a fi fost expus și ca amator și ca profesionist, și-a ajustat stilul fără a sacrifica spectacolul și nu s-a dat la o parte de la bătaie.  A depășit momentul psihologic așa cum poate puțini se așteptau și a arătat că poate să-și ducă forța loviturilor și în reprizele de final, fapt ce i-a adus de altfel și victoria.

skysports-joshua-anthony-wladimir-klitschko-uppercut-wembley-stadium_3942545

Ce viitor are? Greu de spus. După părerea mea zilele lui în fruntea categoriei sunt numărate. Va fi vânat în permanență iar atunci când va da peste un boxer veritabil de categorie grea visul frumos se va termina. A fost pus în mare dificultate de White, îngenuncheat de Klitschko și nu are nici jabul și nici stilul ce să-l ferească de necazuri. Cred că e doar o problemă de timp până când unul din urmăritori (Parker, Wilder, Ortiz) va ajunge la bărbia lui.

Până atunci, să ne bucurăm de suflul nou pe care îl aduce într-o categorie săracă valoric, plictisită și blazată de hegemonia mult prea îndelungată a lui Wladimir Klitschko.